Sport - Vijesti
BOŞNAK FORUM
21 Mayıs 2013, 05:36:22
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Giriş Yap
>
Bosnjacki Forum
>
Sports
(Moderatör:
Alınacak
) > Konu:
Sport - Vijesti
Sayfa: [
1
]
2
3
4
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Sport - Vijesti (Okunma Sayısı 12068 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Kayıt tarihi 07 Eylül 2007, 16:38:04
Nerden: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA BAĞLI, LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ...
Tesekkur
-Verilmis: 23806
-Alinmis: 24184
Svud je kisa, svud je blato, u AKOVU moje zlato...
Durumum:
Sport - Vijesti
«
:
25 Eylül 2007, 12:57:18 »
SPORT- VIJESTI:
25. septembar 2007. god.
TRIJATLON
Na beogradskoj Adi Ciganliji 22. septembra odr?an je 14. Beogradski trijatlon. Ovo medjunarodno takmi?enje na kojem je bilo predstavnika iz petnestak zemalja obuhvatilo je tri trke u kojima su se takmi?ari nadmetali u nekoliko kategorija: mini trijatlon, sprint trijatlon i Trka Olimpijskog trijatlona.
U trci sprint trijatlona gde se pliva 750 metara, vozi bicikl 20 kilometara i tr?i distanca od 5 kilometara nastupio je i novopazarski takmi?ar Jasmin Gra?anin, koji je bio najbolje plasirani takmi?ar iz na?e zemlje osvojiv?i ?etvrto mjesto.
BICIKLIZAM
Biciklisti?ka reprezentacija Srbije predvo?ena selektorom Radi?om ?ubri?em otputovala je ju?e na Svjetsko prvenstvo koje se od 26. do 30. septembra odr?ava u ?tutgartu.U sastavu na?e ?esto?lane reprezentacije je i novopazarski biciklista Esada Hasanovi? koji je sa Veli?kovi?em bio u?esnik pro?log ?ampionata u Salcburgu i Evropskog prvenstva u Sofiji gdje je vozio izvanredno. U ?tutgartu ?e Hasanovi?, Veli?kovi? i Tomi? voziti u dru?tvu 175 konkurenata na stazi dugoj 133,7 kilometara i o?ekuje se da na?a reprezentacija ostvari dobre rezultate na Svjetskom prvenstvu koje po?inje sutra trkom na hronometar u konkurenciji do 23 godine.
FUDBAL
Fudbalski klub Novi Pazar se u okviru Prvog kola ?Lav? fudbalskog kupa Srbije na svom terenu sasataje sa superliga?em Smederevom. Utakmica se igra na gradskom stadionu i po?inje u 15,30h a za tu priliku navija?ka grupa ?Torcida Sand?ak? poziva ljubitelje fudbala u Novom Pazaru da u ?to ve?em broju do?u na tribine gradskog stadiona i svojim navijanjem pomognu fudbalerima Novog Pazara da ostvare povoljan rezultat u me?u sa oklopnicima iz Smedereva.
Inf. Slu?ba SS Novi Pazar
Mesajiniza tesekkur eden uyeler:
Heroj
Bu mesaj icin, 1 uye tesekkur etti!
GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ TÜRKİYE...
Konu açmadan önce, lütfen ''ARAMA'' butonunu kullanınız...
Hiçbirşey yakışmıyor kalbime, özlemin kadar...
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
Ynt: Sport - Vijesti
«
Yanıtla #1 :
09 Kasım 2007, 13:00:20 »
SPORT- VIJESTI: MEDIJSKIM KU?AMA
09.novembar 2007. god.
FUDBAL: Prva ?Telekom? liga Srbije
Fudbaleri Novog Pazara se u 14. kolu Prve ?Telekom? lige na svom terenu sastaju sa ekipom Radni?ki iz Ni?a.Utakmica se igra u subotu na Gradskom stadionu sa po?etkom 13,30 ?asova. Dosada?nji tok prvenstva je pokazao da nema lakih protivnika.
Ekipa Radni?kog koja trenutno zauzima 11. mjesto na tabeli Prve ?Telekom? lige Srbije, tim je sa dugom i uspje?nom tradicijom ali i tim koji trenutno ima izvjesnih problema. Fudbalski klub Novi Pazar i u ovu utakmicu ulazi kao i u sve ranije-kao da je finalna, poslednja i odlu?uju?a. Nema prostora za manevrisanje i takti?ka nadmudrivanja fudbaleri Novog Pazar moraju juri?ati na pobjedu.
Ulaz za publiku je besplatan pa se o?ekuje i velika podr?ka doma?im fudbalerima u me?u protiv Radni?kog.
RUKOMET: Druga rukometna liga grupa JUG
Lider na tabeli Druge rukometne lige grupa Jug, rukometni klub Novi Pazar u petak kre?e na svoj osmi uzastopni trijumf u jesenjem dijelu prvenstva, put Pirota, na me? sa doma?im rukometnim klubom.Utakmica se igra u subotu sa po?etkom u 18 ?asova a zamenik ?efa struke rukometnog kluba Novi Pazar Dejan Simovi? isti?e da ?e to biti te?ko gostovanje ali da ?e sve sem pobjede rukometa?a Novog Pazara biti ravno senzaciji.
ODBOJKA
Odbojka?ice Novog Pazara sjajno su zapo?ele Jesenji dio prvenstva Me?uokru?ne odbojka?ke lige Kraljevo ostvariv?i pet pobjeda u pet prvenstvenih kola. Novopazarske odbojka?ice su tako zauzele prvo mjesto na tabeli sa pet bodova vi?e od drugoplasirane ekipe Gimnazijalac iz Kraljeva sa kojom se na gostovanju u Kraljevu u nedjelju sastaju u derbi me?u ?estog kola.
ODBOJKA?I Novog Pazara ove subote , u okviru VI kola Druge lige Srbije, putuju na te?ko gostovanje u Kosovsku Mitrovicu gdje se sastaju sa ekipom Partizan iz Lipljana.
Juniorski sastav odbojka?kog kluba Novi Pazar na svom se parketu, u Sali Ekonomske ?kole,u subotu sa po?etkom u 20 ?asova, sastaje sa ekipom ?Temni?? iz Varvarina.
KO?ARKA: Prva srpska liga za ko?arka?e
Omladinski ko?arka?ki klub Novi Pazar se u okviru ?estog kola Prve srpske lige u subotu,na svom parketu u Hali sportova, sa po?etkom u 17,00 ?asova sastaje sa ko?arka?kom ekipom ?Pirot? iz istoimenog grada.Nakon pro?lonedjeljnog posrtanja na gostovanju u Kru?evcu u taboru novopazarskog ko?arka?kog kluba se nadaju dobroj igri i pobjedi protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Pirot
FUDBAL: Zona Morava
U XVI kolu Zone Morava novopazarska Jo?anica se u Aran?elovcu sastaje sa ?umadijom.Poslije dva remija i pro?lonedjeljne pobjede u me?u protiv Partizana iz Darosave mladi, borbeni i ambiciozni sastav Jo?anice ?e i u me?u sa ?umadijom igrati u svom stilu i probati da se iz Aran?elovca vrate nepora?eni.
Fudbalere Sloga iz Sjenice o?ekuje jo? jedna te?ka utakmica. U derbiju XVI kola Moravi?ke zone na svom se stadionu Sloga sastaje sa prvoplasiranom ekipom na tabeli u?i?kim Jedinstvom putevi.Za Kari?ika, Kalendera i ostale fudbalere sjeni?ek Sloge koja je ove godine pokazala niz svojih kvaliteta, utakmica protiv Jedinstvo puteva predstavlja ispit zrelosti i daje odgovor na pitanje da li je Sloga spremna za najvi?e domete i plasman u vi?i rang takmi?enja.
Fudbaleri Tutina su i ovog vikenda doma?ini na svom ??airu? ovoga puta ekipi Partizan iz Kosovske Mitrovice u utakmici XVI kola Zone Morava.Dok se ekipa Bane iz Ra?ke u ovom kolu ,na svom terenu, sastaje sa ekipom Mokra Gora.
FUDBAL- Mla?e selekcije
Fudbaleri podmladka fudbalskog kluba Novi Pazar sutra ,sa po?etkom u 11 ?asova, u ?a?ku igraju svoj deseti susret na gostovanjima u ?etrnest prvenstvenih kola jesenjeg dijela prvenstva. Protivnik novopazarskim fudbalskim nadama, koje trenutno zauzimaju ?etvrto mjesto na tabeli Omladinske lige Fudbalskog saveza region Zapadna Srbija, je ekipa Slobode.
U XIV kolu kadetske lige Fudbalskog saveza Regiona zapadna Srbije u Tutinu se igra sand?a?ki derbi a sastaju se ekipe AS i Novi Pazar. Naravno favoriti u ovom me?u su izvanredni kadeti fudbalskog kluba Novi Pazar , koje trenira Hanefije Gri?evi?a, koji su do sada ostvarili 11 pobjeda uz jedan nerje?en rezulta i samo jedan poraz .
Utakmica se igra na gradskom stadionu ??air? u Tutinu a po?inje u 13 ?asova.
Kadeti fudbalskog kluba Partizan poklekli su u Zaje?aru u me?u protiv doma?eg Timoka. Utakmica je zavr?ena bez golova 0:0. Kadeti Partizana su imali inicijativu, stvarali prilike, bili bolji protivnik ali su doma?i fudbaleri igrali borbeno, srcem i silno motivisani ostvarili svoj cilj i ostali nepora?eni na ovoj utakmici.
Ponovo je sjajnu partiju pru?io novopazarski fudbaler u dresu Partizana Adem Ljaji? za kojega se ve? interesuju veliki evropski klubovi.
Inf.slu?ba SS Novi Pazar
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #2 :
09 Kasım 2007, 13:01:49 »
09.novembar 2007. god.
Fudbaleri Novog Pazara se u 14. kolu Prve ?Telekom? lige na svom terenu sastaju sa ekipom Radni?ki iz Ni?a.Utakmica se igra u subotu na Gradskom stadionu sa po?etkom 13,30 ?asova. Dosada?nji tok prvenstva je pokazao da nema lakih protivnika.
Ekipa Radni?kog koja trenutno zauzima 11. mjesto na tabeli Prve ?Telekom? lige Srbije, tim je sa dugom i uspje?nom tradicijom ali i tim koji trenutno ima izvjesnih problema. Fudbalski klub Novi Pazar i u ovu utakmicu ulazi kao i u sve ranije-kao da je finalna, poslednja i odlu?uju?a. Nema prostora za manevrisanje i takti?ka nadmudrivanja fudbaleri Novog Pazar moraju juri?ati na pobjedu.
Ulaz za publiku je besplatan pa se o?ekuje i velika podr?ka doma?im fudbalerima u me?u protiv Radni?kog.
Lider na tabeli Druge rukometne lige grupa Jug, rukometni klub Novi Pazar u petak kre?e na svoj osmi uzastopni trijumf u jesenjem dijelu prvenstva, put Pirota, na me? sa doma?im rukometnim klubom.Utakmica se igra u subotu sa po?etkom u 18 ?asova a zamenik ?efa struke rukometnog kluba Novi Pazar Dejan Simovi? isti?e da ?e to biti te?ko gostovanje ali da ?e sve sem pobjede rukometa?a Novog Pazara biti ravno senzaciji.
ODBOJKA
Odbojka?ice Novog Pazara sjajno su zapo?ele Jesenji dio prvenstva Me?uokru?ne odbojka?ke lige Kraljevo ostvariv?i pet pobjeda u pet prvenstvenih kola. Novopazarske odbojka?ice su tako zauzele prvo mjesto na tabeli sa pet bodova vi?e od drugoplasirane ekipe Gimnazijalac iz Kraljeva sa kojom se na gostovanju u Kraljevu u nedjelju sastaju u derbi me?u ?estog kola.
ODBOJKA?I Novog Pazara ove subote , u okviru VI kola Druge lige Srbije, putuju na te?ko gostovanje u Kosovsku Mitrovicu gdje se sastaju sa ekipom Partizan iz Lipljana.
Juniorski sastav odbojka?kog kluba Novi Pazar na svom se parketu, u Sali Ekonomske ?kole,u subotu sa po?etkom u 20 ?asova, sastaje sa ekipom ?Temni?? iz Varvarina.
Omladinski ko?arka?ki klub Novi Pazar se u okviru ?estog kola Prve srpske lige u subotu,na svom parketu u Hali sportova, sa po?etkom u 17,00 ?asova sastaje sa ko?arka?kom ekipom ?Pirot? iz istoimenog grada.Nakon pro?lonedjeljnog posrtanja na gostovanju u Kru?evcu u taboru novopazarskog ko?arka?kog kluba se nadaju dobroj igri i pobjedi protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Pirot
U XVI kolu Zone Morava novopazarska Jo?anica se u Aran?elovcu sastaje sa ?umadijom.Poslije dva remija i pro?lonedjeljne pobjede u me?u protiv Partizana iz Darosave mladi, borbeni i ambiciozni sastav Jo?anice ?e i u me?u sa ?umadijom igrati u svom stilu i probati da se iz Aran?elovca vrate nepora?eni.
Fudbalere Sloga iz Sjenice o?ekuje jo? jedna te?ka utakmica. U derbiju XVI kola Moravi?ke zone na svom se stadionu Sloga sastaje sa prvoplasiranom ekipom na tabeli u?i?kim Jedinstvom putevi.Za Kari?ika, Kalendera i ostale fudbalere sjeni?ek Sloge koja je ove godine pokazala niz svojih kvaliteta, utakmica protiv Jedinstvo puteva predstavlja ispit zrelosti i daje odgovor na pitanje da li je Sloga spremna za najvi?e domete i plasman u vi?i rang takmi?enja.
Fudbaleri Tutina su i ovog vikenda doma?ini na svom ??airu? ovoga puta ekipi Partizan iz Kosovske Mitrovice u utakmici XVI kola Zone Morava.Dok se ekipa Bane iz Ra?ke u ovom kolu ,na svom terenu, sastaje sa ekipom Mokra Gora.
FUDBAL- Mla?e selekcije
Fudbaleri podmladka fudbalskog kluba Novi Pazar sutra ,sa po?etkom u 11 ?asova, u ?a?ku igraju svoj deseti susret na gostovanjima u ?etrnest prvenstvenih kola jesenjeg dijela prvenstva. Protivnik novopazarskim fudbalskim nadama, koje trenutno zauzimaju ?etvrto mjesto na tabeli Omladinske lige Fudbalskog saveza region Zapadna Srbija, je ekipa Slobode.
U XIV kolu kadetske lige Fudbalskog saveza Regiona zapadna Srbije u Tutinu se igra sand?a?ki derbi a sastaju se ekipe AS i Novi Pazar. Naravno favoriti u ovom me?u su izvanredni kadeti fudbalskog kluba Novi Pazar , koje trenira Hanefije Gri?evi?a, koji su do sada ostvarili 11 pobjeda uz jedan nerje?en rezulta i samo jedan poraz .
Utakmica se igra na gradskom stadionu ??air? u Tutinu a po?inje u 13 ?asova.
Kadeti fudbalskog kluba Partizan poklekli su u Zaje?aru u me?u protiv doma?eg Timoka. Utakmica je zavr?ena bez golova 0:0. Kadeti Partizana su imali inicijativu, stvarali prilike, bili bolji protivnik ali su doma?i fudbaleri igrali borbeno, srcem i silno motivisani ostvarili svoj cilj i ostali nepora?eni na ovoj utakmici.
Ponovo je sjajnu partiju pru?io novopazarski fudbaler u dresu Partizana Adem Ljaji? za kojega se ve? interesuju veliki evropski klubovi.
Inf.slu?ba SS Novi Pazar
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #3 :
09 Kasım 2007, 13:03:49 »
AKCIONI PLAN IZRADE NACIONALNE STRATEGIJE
RAZVOJA SPORTA U SRBIJI
- NOVI PAZAR -
Da bi studija bila kompletna, glavni dio koji tretira egzaktne podatke, treba da obuhvati odgovore koji upravo dolaze direktno iz lokalnih sredina, a sadr?ani su u upitniku koji Vam dostavljamo.
Naziv op?tine : NOVI PAZAR
Koliko op?tina ima stanovnika 100.000
Koliko registrovanih sportista 2.000
Koliko aktivnih klubova /navesti imena klubova i sport (federacija kojoj pripada ) iz koga dolaze i u kom rangu se takmi?e (1. liga, 2. liga, 3. liga ... itd.)
- Fudbalski klub Novi Pazar ? Prva Telekom liga Srbije
- Fudbalski klub Jo?anica ? Zona Morava
- Ko?arka?ki klub Novi Pazar - Prva srpska liga ? jug
- ?enski ko?arka?ki klub Novi Pazar - Prva srpska liga
- Omladinski odbojka?ki klub Novi Pazar-Junior - Druga liga Srbije ? Novi Pazar 2 Me?uokru?na odbojka?ka liga Kraljevo
- ?enski odbojka?ki klub Novi Pazar ? Me?uokru?na odbojka?ka liga Kraljevo
- Rukometni klub Novi Pazar ? Druga rukometna liga Jug
- Atletski klub ? Atletska takmi?enja na svim nivoima u dr?avi od saveznih do lokalnih, me?unarodna atletska takmi?enja, reprezentativni nastupi itd.
- Stono-teniski klub Novi Pazar ? Prva liga
- Teniski klub Novi Pazar ? Druga liga
- Pliva?ki klub Novi Pazar ? Memorijalna pliva?ka takmi?enja, Sand?a?ke igre, MOSI i druga takmi?enja
- Op?tinska organizacija sportskih ribolovaca Ra?ka ? Memorijalna takmi?enja, MOSI, Sand?a?ke igre, liga?ka takmi?enja, Me?unarodni kupovi.
- Aikido klub ?Valter? i Aikido klub ?Akademik? ? Sport koji nema liga?ko takmi?enje ni na jednom nivou, predstavljaju se demonstriranjem svoje ve?tine na velikim sportskim i klulturnim manifestacijama kao ?to je ??Revija borila?kih ve?tina?? i u?estvuju na stru?nim seminarima.
- ?ah klub Novi Pazar ? Druga srpska liga, u?esnici Sand?a?kih i MOSI igara, organizatori i u?esnici ?ahovskih takmi?enja na op?tinskom nivou.
- Biciklisti?ki klub Novi Pazar ? Jedan od najuspe?nijih klubova u op?tini, u?estvuje na svim ve?im biciklisti?kim takmi?enjima u zemlji i na velikom broju takmi?enja u inostranstvu.
- Strelja?ki klub Novi Pazar ? Nema liga?kih nadmetanja, u?estvuje na Sand?a?kim i MOSI igrama.
- Skija?ki klub Golija ? U?esnik skija?kih takmi?enja na Kopaoniku, Turjaku, Bjelasici i organizuje skija?ki Kup Golije.
- Savez karate klubova Novi Pazar ?ini pet klubova: KK ???AMPION?? ?lan prve lige, KK??ENPI??, KK??NOVI PAZAR??, KK??BIJELE VODE??i KK??RAS?? u?estvuju na svim ve?im karate kupovima Srbije i Balkana.
- Bokserski klub ?Novi Pazar? i Bokserski klub ?Mladost? ? ?lanovi ?umadijske lige, u?estvuju na dr?avnim i Balkanskim prvenstvima, memorijalnim bokserskim manifestacijama i turnirima.
- Planinarsko dru?tvo Sand?ak ? U poslednjih nekoliko godina jedan od j planinarskih klubova u zemlji. Pojedina?no ili kolektivno osvojili su sve najzan?ajnije svetske vrhove od Triglava do Mont Everesta.
? Ta?na adresa sportske ustanove, telefon, e-mail, faks, sajt i ime lica zadu?enog za kontakt sa brojem mobilnog telefona:
ustanova: Sportski savez ??Novi Pazar??
adresa: 7 juli bb p.fah 136
telefon/fax.: 020 312 816
e-mail:
sports_np@yahoo.com
fax: 020 312 816
sajt: /
osoba za kontakt: prof. Mu?o Turkovi?, direktor saveza
? Koliki je op?tinski bud?et za sport/ navesti poslednje 4 godine/ iskazan u dinarskoj vrijednosti i u procentima u odnosu na cjelokupan bud?et op?tine i kako se on raspore?uje / po kom kriterijumu i koji klubovi najvi?e novca dobijaju/
2005
2006 3-5 % op?tinskog bud?eta ili u prosjeku 20.000.000 dinara za svaku od
2007 ovih godina.
2008
Najvi?e sredstava se izdvaja za Fudbalski klub Novi Pazar, Rukometni klub Novi Pazar, Ko?arka?ki klub , Odbojka?ki, Biciklisti?ki i Atletski klub.
Prvi kriterijum je rang takmi?enja, tradicija kluba i uspjesi takmi?ara ekipno ili pojedina?no.
? Koliko se sredstava odvaja za programske aktivnosti / finansiranje klubova, takmi?enja/ 16.000.000 dinara ili 80 % od planiranih sredstava iz bud?eta namjenjenih sportu za svaku godinu izdvaja se za finansiranje sportskih ekipa i takmi?enja.
? Koliko se sredstava odvaja za teku?e i investiciono odr?avanje/ objekti, sportske ustanove, plate/ 4.000.000.dinara ili 20 %
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #4 :
09 Kasım 2007, 13:05:19 »
Iskazati u novcu i u procentima / u odnosu na ukupnu sumu /
? Koliki je broj aktivnih trenera u op?tini / navesti njihova imena, trnerska zvanja i stru?nu spremu/, i ko ih finansira trenere / npr. Sportski savez / preko bud?eta /, sponzor ...
U porodici sportskih klubova u sastavu Sportskog saveza Novi Pazar radi veliki broj sportskih entuzijasta i zaljubljenika u sport koji nemaju trenerska zvanja i licence, jedan broj njih ima trenerske licence, dosta je i profesora fizi?ke kulture ?ak i magistara, a jedan broj ima diplome sa seminara i stru?nih simpozijuma i savetovanja kada je trenerski posao u pitanju.Tendencija je da sve vi?e biv?ih sportista, profesora fizi?ke kulture i sada?njih sportista pokazuje ?elju za ?kolovanjem i stru?nim usavr?avanjem u trenerskim zvanjima.
1. Atletski klub Novi Pazar ? trener prof. Rifat Zilki? jedan od najboljih srednje i dugopruga?a u zemlji, prof. Edin Zukovi?.
2. Fudbalski klub novi Pazar ? Bajro ?upi? posjeduje trenersku licencu, trenutno ?ef stru?nog ?taba FK Novi Pazar, a trenerske licence imaju jo?: Esad Kari?ik i Enver Gusinac. A u fudbalskom klubu kao treneri rade prof. Sabahudin Tuti? i jedan od najboljih fudbalera Novog Pazara svih vremena Ismet Ugljanin.
3.Fudbalski klub Jo?anica ? Fikret Grbovi? ima licencu trenera i tako?e jedan od najboljih fudbalera Novog Pazara u njegovoj istoriji.
4. Rukometni klub Novi Pazar ? Trener Jugoslav Rami? posjeduje licencu, Mr Fahrudin Mavri? posjeduje licencu i Dejan Simovi?.
5. ?enski odbojka?ki klub Novi Pazar ? prof. Vezira ?upi? trenerska licenca B, prof. Emka Bugari? licenca B
6. Mu?ki odbojka?ki klub Novi Pazar ? Junior ? Radosav Mili? trenerska licenca B, prof. Suad ?ilovi? licenca B.
7. Mu?ki ko?arka?ki klub Novi Pazar ? Fahrudin ?ulovi?
8. ?enski ko?arka?ki klub Novi Pazar ? Prof.Ajdinovi? Red?ep, prof. Idira Had?isalihovi?.
9.Stonoteniski klub Novi Pazar ? Sa?a Milovi? (poha?ao nekoliko seminara za stonoteniskog trenera)
10. Teniski klub Novi Pazar ? Edis Feti?
11.Pliva?ki klub Novi Pazar ? prof. ?ef?et Gra?anin, prof. Mu?o Turkovi? licenca A
12.Ribolova?ki klub Novi Pazar ? Rifat Gici?
13.Aikido klub ?Valter? ? trener je majstor karatea i aikidoa 3. dan Nazim Had?i?
14. ?ahovski klub Novi Pazar ? Red?ep Ba?i?anin
15. Biciklisti?ki klub Novi Pazar ? Hazbija Huki?
16. Strelja?ki klub Novbi Pazar ?
17. Skija?ki klub ?Golija? ? prof. Anel Halilovi?, prof. Ismet Vejselovi?, Muamer Zejnelovi? i mr Fahrudin Mavri?
18. Karete savez Novi Pazar (koji ?ini pet karate klubova) ? prof. Rifat Mujanovi? ( majstor karatea 3. dan), ing.Husnija Klimenta (majstor karatea 2.dan), prof.Nusret Sejfi? (majstor karatea 2.dan) poru?nik Srdan Beloica ( majstor karatea 2. dan)
19. Bokserski klub Novi Pazar ?mr Benin Muri?, prof. Izet Kahrovi?, Izet Luka?
20. Bokserski klub Mladost ? Ja?ar Smailovi?
21.Planinarsko dru?tvo Sand?ak- Basar ?arovac, najbolji alpinista u na?oj zemlji
22. ?atkarski klub Novi Pazar ? D?email Trtovac
Jedan broj trenera se finansira iz sredstava koja se iz bud?eta dodjeljuju klubovima u srazmeri koja se planira na po?etku godine ali s obzirom da ta sredstva nisu dovoljna veliki je i broj sponzora koji od simboli?nog pa do nekog realnog iznosa poma?u u finansiranju trenera pojedinih ekipa. Me?utim veliki je broj trenera koji primaju vrlo simboli?nu ili nemaju nikavu nadoknadu za svoj rad.
? Navesti najve?e uspjehe va?ih / imena i godina uspjeha / :
1. sportista / pojedina?na konkurencija /U ?enskoj konkurenciji pojedina?no najve?e sportska dostignu?a bila su u atletici po?ev od Jasmine Ibrovi? koja je bila dr?avni prvak na 1500 metara 1986. godine, pa sve do Azre Eminovi?, dr?avne prvakinje 2005-6., pobjednice Balkanskog ?ampionata, reprezentativke na?e zemlje, zatim Teodora Simovi? tako?e ?lan dr?avne reprezentacije koja je zablistala ove godine sjajnim rezultatima i pobjedama na velikom broju atletskih manifestacija, skija?ice Novog Pazara Amela Mali?evi?, Jasmina Ibrovi?, Banina Kardovi? koje su osamdesetih bile bez premca u ovom delu na?e zemlje. Malo je vremena da bi se pobrojalo sve ?to su uradile sportistkinje tokom istorije za to je potrebno mnogo vi?e vremena.
U mu?koj konkurenciji najbolje rezultate belje?ili su novopazarski bokseri BK ?Mladost?- Goce Dervi?nurovi?, Safet Koca, bra?a Hrnjak, Hajro Li?ina , Vlajo Ferizovi? i mnogi drugi koji su osvajali dr?avna prvenstva, turnire od ?Zlatnog gonga? do ?Zlatne rukavice ? sedeamdesetih i osamdesetih godina pro?log vijeka pa sve do devedesetih godina kada blistaju dr?avni prvaci i ?lanovi reprezentacije, u?esnici velikog broja doma?ih i me?unarodnih bokserskih turnira i ?ampionata Enad Li?ina, D?evad Ibrovi?, Selver Lekpek pa do Amela Zejnovlovi?a koji je osvojio sve ?to se dalo osvojiti u boksu i naredne se godine bori da na dva me?unarodna turnira ovjeri vizu za Olimpijske igre 2008. god. u Pekingu.Tu je i dvostruki ?ampion dr?ave i Prvak Balkana u motociklizmu u klasi 125 SP Almir ?abanagi?, biciklisti Esad Hasanovi?, dr?avni reprezentativac, viceprvak Balkana, dr?avni prvak u vo?nji na hronometar itd.,zatim Elvir ?a?i?, Elvis Mavri? i mnogi drugi, pliva?ki trio Jasmin i Irfan Gra?anin i Aladin Sejfi? poslednje tri godine bele?e sjajne rezultate na doma?im i nekim me?unarodnim tradicionalnim pliva?kim maratonima i memorijalima, karatisti od vice?ampiona sveta Rifata Mujanovi?a, do ?ampiona dr?ave Ze?irovi?a,atleti?ari Edin Zukovi?,Darko Radomirovi?, Emir Koca, ?ef?et Plojovi?, Muamer Hasanovi? poslednjih nekoliko godina predstavljaju atletske velikane na srednjim prugama, nadaleko su ?uveni rezultati koje je u alpinizmu postigao zaslu?ni sportista na?e zemlje i jedan od najboljih alpinista u Evropi Basar ?arovac izme?u ostalih i osvaja? najve?eg vrha na svetu Mont Everesta itd, kao i u ?enskoj konkurenciji Novi Pazar je tokom svoje istorije imao zaista sjajne sportiste i nemogu?e ih je sve u ovako kratkom vremenu i na ovako malom prostoru pomenuti i prisjetiti se svih njih koji su dali doprinos razvoju sporta u Novom Pazaru svojim vrhunskim rezultatima.
2. Klubovi :
a. ( Bokserski klub ?Mladost? prva liga SFRJ sedamdesetih, Fudbalski klub Novi Pazar 15 godina ?lan Druge savezne fudbalske lige od pro?le godine ?lan Prve ?Telekom? lige Srbije, Kadeti fudbalskog kluba Novi Pazar koji su se u dva navrata takmi?ili u Prvoj kadetskoj ligi na?e zemlje, Rukometni klub Novi Pazar koji je bio i ?lan prve lige, a veliki niz godina se takmi?i u Drugoj saveznoj ligi grupa Jug,Sedamdesetih godina ko?arka?ice Novog Pazara su bile ?lanice Druge savezne lige, Biciklisti?ki klub Novi Pazar je u poslednjih nekoliko godina jedan od najuspje?nijih u na?oj zemlji, Atletski klub Novi Pazar je postao sinonim sportskih uspjeha Novog Pazara, Karatisti Novog Pazara razvrstanih u pet ekipa tako?e su izuzetno uspje?ni, me?u njima svakako najuspje?niji KK ??ampion? pro?le godine superliga? ove godine ?lan Prve A lige, Planinarsko dru?tvo ?Sand?ak? je jedno od najboljih ne samo u na?oj zemlji ve? i mnogo ?ire,Pliva?ki klub, Stonoteniserski klub Novi Pazar koji je dve godine bio ?lan Prve stonoteniserske lige na?e zemlje, Teniski klub Novi Pazar ?lan Druge teniske lige itd.
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #5 :
09 Kasım 2007, 13:06:07 »
3. Treneri:
a. Rifat Zilki?, jedan od trenera na?e atletske reprezentacije,Hazbija Huki?, tako?e jedan od stru?njaka u na?oj biciklisti?koj reprezentaciji, Rifat Mujanovi? jedan od najuspje?nijih trenera kada je karate u pitanju, Izet Kahrovi? i Izet Luka? koji su dio stru?nog ?taba bokserske reprezentacije.
? Ustanove i javne slu?be u sportu :
Koliki je broj zaposlenih u Sportskom savezu, sportskoj op?tinskoj ustanovi, koje su struke i stru?ne spreme
- Prof. Mu?o turkovi?, Fakulet fizi?ke kulture
- Prof. Enver Me?edovi?, Fakultet fizi?ke kulture
- Fehim Kari?ik, Diplomirani ?urnalista i sportski novinar
- Nihat Bi?evac, Diplomirani ekonomista
- Aldina Me?edovi?, U?iteljski fakultet
- Asim ?a?irovi?, voza?
? Da li savez/sportska ustanova/ poseduje:
Sportski savez radi u zakupljenim prostorijama, ne posjedujemo sajt, e- mail:
sports_np@yahoo.com
, fax/tel -020 312 816, sportski savez posjeduje kompjuter sa ?tampa?em, video bim ne posjedujemo.
? Na koji na?in op?tinski savez kategori?e sportiste i klubove /na osnovu koje kategorizacije, vlastite ili republi?ke/
Na osnovu republi?ke kategorizacije.
? Da li savez izdaje redovne ili periodi?ne publikacije ( njihov naziv)
Polugodi?nji Bilten sportskih de?avanja.
? Da li se vr?i redovno progla?enje sportiste op?tine?
Da
? Tradicionalne sportske manifestacije koje organizuje op?tina / turniri, sportsko rekreativne manifestacije/:
- Kros RTS
- Sand?a?ke igre
- MOSI
- Memorijalni turniri ? Ribolov, Boks, Tavla, Karate
- Jesenji kros
- Dan izazova
- De?ija nedelja
- Olimpijski Dan tr?anja
- Ramazanska uli?na trka
- Ramazanski turnir u malom fudbalu
- Pionirske ?kolske lige
- Izbor sportiste godine
- ?atkarsko prvenstvo Novog Pazara
- Revija borila?kih vje?tina
- ?ahovski turnir ?ah kluba Distrofi?ar
INFRA STRUKTURNI OBJEKTI
1. Da li op?tina posjeduje sportsku dvoranu / navesti naziv, broj i kratak opis iste, sa kompletnom adresom/:
- Novi Pazar posjeduje jednu Sportsku dvoranu koja se nalazi u ulici Veljka Vlahovi?a bb, koja mo?e da primi 1000 gledalaca, u njoj su i dvije manje sale jedna se koristi za treninge takmi?ara u borila?kim sportovima, druga je preure?ena u prostor za razli?ite namene, Hala ima svla?ionice, prostoriju za sudije, novinarske ekipe, restoran i sve drugo ?to je potrebno, ima svoj parking prostor i teretanu.Sportska hala je maksimalno iskori??ena jer se u njoj igraju utakmice svih sportskih ekipa Novog Pazara u malim sportovima, odr?avaju se treninzi i druga takmi?enja od borila?kih sportova do ?kolskih sportskih nadmetanja.
2. Da li op?tina posjeduje gradski stadiona /adresa i kratak opis istog/:
- Naravno, Novi Pazar posjeduje stadion koji se nalazi u ulici Oslobo?enje kao i dva pomo?na terena od kojih se jedan nalazi u ?utenovcu a drugi u blizini Novopazarske banje. Gradski stadion je staro zdanje ?iji je Isto?ni dio tribina renoviran prije petnestak godina tako da je njegov kapacitet pove?an na 5000 sede?ih mjesta ali su i to tako?e betonske tribine, posjeduje svla?ionice, prostoriju za sudije, restoran, lo?u i prostor za novinarske ekipe.Stadion je prili?no iskori??en jer na njemu igraju i prvi tim Novog Pazara, Fk Jo?anica koja se takmi?i u Moravskoj zoni, kao i mla?e selekcije fudbalskog kluba Novi Pazar.
3. Da li op?tina posjeduje sportske sale / navesti adresu i kratak opis iste/:
- Ukoliko se ne ra?unaju sale koje se nalaze u Osnovnim i Srednjim ?kolama Novi Pazar ne posjeduje nikakve druge sale osim pomenute Hale sportova.. Me?utim u dogovoru sa direktorima ?kola, s obzirom da je ta jedna sportska hala malo, i ?kolske sportske sale se koriste za treninge i takmi?enja pojedinih novopazarskih sportskih ekipa, pogotovu sale Ekonomske i Tehni?ke ?kole koje nisu ba? najedakvatnije opremljene za namjene za koje se koriste ali nu?da mijenja zakon.
4. Koliki je broj otvorenih terena u op?tini / navesti terene i u gradu i u okolnim naseljima, kratak opis istih/:
- Na Sportsko-rekreacionom centru se nalazi Gradski bazen olimpijskih razmera, teren sa vje?ta?kom travom za mali fudbal, jedno betonsko rukometno igrali?te, dva teniska terena, dva ko?arka?ka terena, dva obojka?ka terena-sve betonska podloga.
5. Da li poseduje trim stazu / staza zdravlja i kratak opis/:
- Na sportsko rekreacionom centru od pro?le godine postoji staza zdravlja u ukupnoj du?ini od 906 metara koja je ura?ena po standardima za ovakve staze.
6. Da li u gradu postoje i drugi sportski objekti /kuglana, streljana, teretana, sala za borila?ke sportove / adresa i kratak opis istih.:
- Postoji teretana u sklopu hale sportova koje posjeduje prili?an broj rekvizita namenjen sportskoj gimnastici,u Novom Pazaru postoji i nekoliko privatnih teretana i fitnes centara sa kojima Sportski centar kao vlasnik sportskih objekata, naravno, nema ni?ta, u sklopu Sportske dvorane se nalazi i Sala za borila?ke sportove.
SUGESTIJE:
Novi Pazar je grad mladih i sporta, nepresu?ni izvor talenata u raznim sportovima, grad koji je fudbalski, rukometni, atletski, biciklisti?ki i alpinisti?ki centar na?e zemlje. S obzirom da se radi o gradu sa preko 100 hiljada stanovnika, ?to nije veliki broj u odnosu na neke druge gradove u na?oj zemlji i u regionu, broj sportista i mladih ljudi koji se aktivno bave razli?itim sportovima je veliki.Da bi se ti mladi ljudi privukli da se bave sportom i vi?e i konstantnije, da bi se ?to bolje afirmisali i ostvarili svoje sportske ambicije potrebni su i neophodni odgovaraju?i uslovi i zato je potrebno da dr?ava ?to vi?e obrati pa?nju na Novi Pazar, da ula?e u izgradnju sportskih objekata i terena i aktivno poma?e Sportski savez Novog Pazara da istraje u svojim nastojanjima da omasovi i unapredi sport u ovoj op?tini.
U Novom Pazaru Sportski savez Novi Pazar:
8. novembar 2007. godine Prof. Mu?o Turkovi?, direktor
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #6 :
09 Kasım 2007, 13:07:24 »
Dragi Prof. Mu?o Turkovi? puno vam hvala za interesu i sto ste mi spremili vjesti od sporta...
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #7 :
12 Kasım 2007, 12:51:17 »
12.novembar 2007. god.
Fudbaleri Novog Pazara su u 14. kolu Prve ?Telekom? lige Srbije na svom terenu igrali protiv ekipe Radni?ki iz Ni?a.Poslije borbenih 90 minuta igre po te?kom terenu fudbaleri Novog Pazara su uspjeli, pogodkom Miroslava ?drnje pred sam kraj utakmice, da sasvim zaslu?eno slave u me?u protiv Ni?lija. Me?utim, rezultat je mogao biti i ve?i u korist doma?ina da je u 42. minutu prvog poluvremena Ahmet Mujdragi? uspio da sa bijele ta?ke savlada golmana gostiju i da su navalni igra?i doma?eg tima uspjeli da realizuju barem neke od prilika koje su imali.
Bez obzira na ovaj trijumf agilna uprava Fudbalskog kluba Novi Pazar ve? najavljuje kadrovske promjene u vrhu stru?nog ?taba a kao uvod u taj proces tim ?e u preostale tri utakmice jesenjeg dijela prvenstva, umjesto dosada?njeg ?efa stru?nog ?taba Bajra ?upi?a, predvoditi Sele Huseinovi?.Prvi njegov ispit bi?e utakmica XV kola u Beogradu protiv ekipe Rada ?ije je boje nekada Huseinovi? branio kao fudbaler.
Rukometa?i Novog Pazara su uspjeli da ostvare i osmi trijumf u jesenjem dijelu prvenstva Druge rukometne lige grupa Jug. Na gostovanju u Pirotu Iki? i drugovi su uspjeli da sigurnom i efikasnom igrom, dominiraju?i u svim elementima rukometne igre savladaju doma?i tim rezultatom 36:28. Najefikasniji u timu gostiju bili su Iki? sa osam i Jolovi? sa sedam postignutih pogodaka, na golu je briljirao Vlado Jeremi? a za svaku pohvalu je i igra i borbenost i ostalih rukometa?a Novog Pazara. Ono ?to posebno raduje jeste ?injenica da su rukometa?i Novog Pazara odli?no primljeni u Pirotu, da je objektivna publika u Pirotu aplauzima nagra?ivala sjajne akcije i svojih ali jo? i vi?e rukometa?a gostuju?eg tima, su?enje je tako?e bilo na nivou.
RUKOMET: Prva srpska liga
Rukometa?i Sjeni?ke Sloge su u novopazarskoj Hali sportova u subotu igrali dvije utakmice u okviru Prve srpske lige. U provoj utakmici, redovnog kola, rezultatom 31:22 savladali su ekipu Zve?ana. Najefikasniji na terenu bio je Sejo Tandal koji je postigao 11 pogodaka. U drugoj utakmici, vanrednog kola, ekipa Sloge je savladala goste iz Bajine Ba?te rezultatom 29:19 a najefikasniji rukometa? na ovoj utakmici bio je Damir Ku?evi? koji je spotigao 9 golova.Ina?e za ekipu sjeni?ke Sloge igra i veliki broj mladih rukometa?a iz Novog Pazara u?esnika i pobjednika ?La vita lige? pro?le godine.
ODBOJKA
Odbojka?ice Novog Pazara su do?ivjele svoj prvi poraz u dosada?njem toku prvenstva u Me?uokru?noj ligi Kraljevo.Bolje od njih su, u nedjelju, bile odbojka?ice Gimnazijalca drugoplasirane ekipe na tabeli, koje su na svom parketu u Kraljevu slavile ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0 u setovima.No, i pored ovog poraza odbojka?ice Novog Pazara su zadr?ale lidersku poziciju na tabeli sa dva boda prijednosti ispred Gimnazijalca.
ODBOJKA?I Novog Pazara ove subote su se , u okviru VI kola Druge lige Srbije, u Kosovskoj Mitrovici sastali sa ekipom Partizan iz Lipljana. Poslije mnogo uzbu?enja, sjajne odbojke i korektnog navijanja doma?e publike, ekipa Partizana je uspjela da ostvari tijesnu pobjedu rezultatom 3:2 u setovima.Prvi set doma?in re?ava u svoju korist 25:22, sli?na situacija i u drugom 25:23 da bi u slede?a dva seta gosti iz Novog Pazara zaigrali kudikamo anga?ovanije i sa 25:20 i 25:23 do?li do izjedna?enja. U taj breku odbojka?i Partizana koncentrisaniji i uz gromoglasno navijanje svoje publike do?li do rezultata 15:9 i veoma va?ne pobjede u me?u sa odli?nim Novopazarcima.
Juniorski sastav odbojka?kog kluba Novi Pazar na svom se parketu, u Sali Ekonomske ?kole,u subotu sa po?etkom u 20 ?asova, sastao sa , vode?om ekipom na tabeli, ekipom ?Temni?? iz Varvarina.Velikih 3:1 u setovima za juniore Novog Pazara kruna su igre ovog sastava. Po setovima to je izgledalo ovako: 15:25; 25:12;25:18 i 25:20 za doma?i tim.
Omladinski ko?arka?ki klub Novi Pazar je na dobrom putu da prevlada krizu koja je u proteklih par kola potresala ovaj klub.U okviru ?estog kola Prve srpske lige u subotu,na svom parketu u Hali sportova, sa po?etkom u 17,00 ?asova ko?arka?i Novog Pazar su ugosztili ekipu ko?arka?kog kluba ?Pirot? iz istoimenog grada. Poslije dosta uzbu?enja, efikasne i na momente atraktivne ko?arke, doma?i su ko?arka?i, predvo?eni igra?em i trenerom Fahrudinom ?ulovi?em, savladali goste rezultatom 103:95. Sa 40 postignutih ko?eva Fahrudin ?ulovi? je bio najefikasniji ko?arka? ove utakmice.
U XVI kolu Zone Morava novopazarska Jo?anica je u Aran?elovcu igrala sa doma?om ?umadijom.Jedan od najja?ih i najiskusnijih sastava Zone Morava, ekipa ?umadije, nije ni?ta prepustila slu?aju,sigurnom i efikasnom igrom savladali su goste rezultatom 5:0.
Derbi me?XVI kola Zone Morava trebao je biti odigran u Sjenici gdje je doma?a Sloga trebalo da ugosti lidera na tabeli ekipu Jedinstvo putevi iz U?ica. Me?utim zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ova utakmica je odlo?ena.
Fudbaleri Tutina su uspjeli da ostvare veoma va?nu pobjedu u me?u protiv ekipe Partizan iz Kosovske Mitrovice u utakmici XVI kola Zone Morava.Po te?kom terenu, hladnom vremenu Tutinski su fudbaleri uspjeli da zagreju pobjedom svoje navija?e na ??airu? i rezultatom 4:2 pobjede gostuju?i tim.
Bane je u Ra?ki jo? jednom neprijatno iznenadio svoje navija?e. Njih 150 najvernijih koji su po hladnom vremenu do?li da bodre svoj tim, pognute glave su, nakon poraza Bana od ekipe Mokra Gora rezultatom 4:2, napustili stadion u Ra?ki.
FUDBAL- Mla?e selekcije
Fudbaleri podmladka fudbalskog kluba Novi Pazar su protekle subote u ?a?ku igrali svoj deseti susret na gostovanjima od ?etrnest prvenstvenih kola jesenjeg dijela prvenstva. Protivnik novopazarskim fudbalskim nadama, koje trenutno zauzimaju ?etvrto mjesto na tabeli Omladinske lige Fudbalskog saveza region Zapadna Srbija, bila je ekipa Slobode.Bila je to sjajna fudbalska partija novopazarskih mladih fudbalera koje su rezultatom 4:0 deklasirale doma?i tim Slobode. Pogodke za goste postigli su Ibrahimovi? 2 i Bejtovi? i Brun?evi? po jedan.
Utakmica XIV kola kadetske lige Fudbalskog saveza Regiona zapadna Srbije izme?u doma?eg Asa i kadeta fudbalskog kluba Novi Pazar, koja je trebalo da se odigra u subotu, zbog lo?ih vremenskih prilika je odlo?ena.
ODBOJKA: ?kolska liga
U utorak, 13. novembra sa po?etkom u 11 ?asova u Sali Osnovne ?kole ?Stefan Nemanja? igraju se utakmice drugog kola Lige osnovnih ?kola u odbojci za devoj?ice u kojem se sastaju slede?i parovi: O? ?Vuk Karad?i?? ? ?Rifat Burd?ovi? Tr?o?; ?O? ?Desanka Maksimovi??- O? ?Bratstvo? i ?O? ? Jovan Jovanovi? Zmaj? ? O? ?Stefan Nemanja? . Drugo kolo Lige osnovnih ?kola u odbojci za de?ake igra se tako?e u Sali osnovne ?kole ?Stefan Nemanja? 15. novembra.
Inf.slu?ba SS Novi Pazar
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #8 :
16 Kasım 2007, 12:54:31 »
16.novembar 2007. god.
Fudbaleri Novog Pazara se u 15. kolu Prve ?Telekom? lige Srbije u Beogradu na Banjici sastaju sa doma?im i uvek neugodnim Radom.Te?i zadatak, po preuzimanju kormila ?efa stru?nog ?taba, Seudin Sele Huseinovi? nije mogao dobiti ne samo zbog odli?nih igara Rada ove jeseni i mjesta u vrhu tabele Prve lige ve? i zbog blijedog jesenjeg izdanja novopazarskog fudbalskog tima i lo?eg plasmana na tabeli.
Ono ?to mo?e da ulije nadu pred subotnji me? sa Radom jeste pobjeda fudbalera Novog Pazara 1:0 u me?u sa Radni?kim iz Ni?a u pro?lom kolu ali i vi?e od toga borbenost, zalaganje i ?elja za pobjedom koje su u trijumfu nad Radni?kim pokazali fudbaleri novopazarskih plavih.
Rukometa?i Novog Pazara kre?u ove subote o obaranje rekorda u Drugoliga?kom dru?tvu, u pohod da ostvare i devetu uzastopnu pobjedu u jesenjem dijelu prvenstva.Protivnik rukometa?ima Novog Pazara je ekipa Mokre Gore, te?ak i neugodan protivnik. Medjutim, kako igraju, ove jeseni, rukometa?i Novog Pazara,prosto se postavlja pitanje samo kojom razlikom ?e protivnik biti savladana dok se pobjeda ni jednog trenutka ne dovodi u pitanje.Utakmica se igra u novopazarskoj hali sportova u subotu a po?inje u 17 ?asova.
KARATE
Karate klub ??ampion? u subotu u Beogradu u?estvuje u zavr?nom krugu Prve seniorske karate lige Srbije.
ODBOJKA
Odbojka?ice Novog Pazara se ove nedjelje u Sali Ekonomske ?kole sa po?etkom u 12 ?asova, u okviru sedmog kola Me?uokru?ne lige Kraljevo, sastaju sa ekipom Zve?an.Iako je ekipa Novog Pazara pro?le nedjelje u Kraljevu ,u derbi me?u protiv ekipe Gimnazijalac, do?ivjela svoj prvi ovojesenji poraz, raspolo?enje u timu lidera na tabeli je odli?no tako da se o?ekuje rutinska pobjeda u me?u protiv Zve?ana.
ODBOJKA?I Novog Pazara ove se nedjelje , u okviru VII kola Druge odbojka?ke lige Srbije, sa po?etkom u 15 ?asova na svom parketu u Sali Ekonomske ?kole sastaju sa ekipom Fap Livnica iz Prijepolja.Ovo je derbi ekipa koje se nalaze u gornjem dijelu tabele s o bzirom da Novi Pazara trenutno zauzima ?etvrto a Fap Livnica peto mjesto na tabeli.
Juniorski sastav odbojka?kog kluba Novi Pazar putuje u Kru?evac na me? sa doma?om ekipom Antena. Utakmica se igra u subotu u sportskoj hali u Kru?evcu sa po?etkom u 13,30 ?asova.
Omladinski ko?arka?ki klub Novi Pazar se u subotu, u okviru sedmog kola Prve srpske lige, u ?a?ku sastaje sa ekipom doma?e Mladosti.Bi?e to te?ko gostovanje za ?ulovi?a i drugove me?utim, osokoljeni pobjedom protiv odli?ne ekipe iz Pirota u pro?lom kolu, ko?arka?i Novog Pazara optimisti?ki putuju u ?a?ak na derbi me?a sa ekipom Mladosti.
U XVII kolu Zone Morava novopazarska Jo?anica je trebalo da se u nedjelju na gradskom stadionu u sand?a?kom derbiju sastanu sa ekipomTutina. Me?utim ova utakmica je, na zahtev Jo?anice, odlo?ena za 28. novembar.
Fudbaleri Sloge iz Sjenice se ovog vikenda u Po?egi sastaju sa doma?om Slogom.Bi?e to derbi me? ekipa iz gornjeg dijela tabele.
Ra??anski fudbalski klub Bane ?e probati da se na gostovanju u Belo?evcu u me?u protiv Poleta iskupi za pro?lonedjeljni poraz na svom terenu od Mokre Gore.
FUDBAL- Mla?e selekcije
Ovog vikenda zati?je na terenima mla?ih selekcija fudbalskog kluba Novi Pazar.Podmladak novopazarskog prvoliga?a je trebao u nedjelju u Ra?ki da se sastane sa doma?im Banom ali je utakmica, na zhtev doma?ina, odlo?ena i kada se tom me?u doda i susret sa ekipom Mladosti iz Lu?ana, novopazarske fudbalske nade imaju dvije utakmice manje koje moraju biti odigrane ove jeseni.
I kod najuspe?nijeg fudbalskog kolektiva novopazarskog prvoliga?a- kadeta sli?na situacija. Prvo je odlo?ena utakmica gradskog derbija u kadetskoj ligi fudbalskog saveza Region Zapadna Srbija protiv ekipe As a onda i ovonedjeljni me? protiv pribojskog FAP-a.
U ?etvrtak, 15. novembra sa po?etkom u 11 ?asova u Sali Osnovne ?kole ?Stefan Nemanja? u organizaciji Sportskog saveza Novi Pazar i Pedagoga fizi?ke kulture odigrano je drugo kolo Lige osnovnih ?kola u odbojci za dje?ake koji su prikazali sigurnu i dopadljivu igru dokazuju?i jo? jednom da je Novi Pazar nepresu?ni izvor talenata u razli?itim sportskim granama pa i uodbojci kao i opravdanost postojanja i odr?avanja jednog ovakvog takmi?enja.
U ju?era?njem kolu postignuti su slede?i rezultati:
O? Vuk Karad?i? ? O? Rifat Burd?ovi? Tr?o 2:0 ( 27:25; 25:16 )
O? Desanka Maksimovi? ? O? Bratstvo 1:2 ( 25:21;17:25; 04:15 )
O? JJ Zmaj ? O? Stefan Nemanja 0:2 (8:25;18:25 )
Me?evi su bili izuzetno zanimljivi i kvalitetni. Drugo kolo u konkurenciji dje?aka proteklo je bez ikakvih problema i prijedbi uz odli?no doma?instvo O? ?Stefan Nemanja? i naravno, nastavnika fizi?ke kulture koji rade u ovoj ?koli.
Tre?e kolo u obje konkurencije igra se u O? ?Bratstvo? naredne sedmice
Inf.slu?ba SS Novi Pazar
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #9 :
19 Kasım 2007, 13:44:15 »
19.novembar 2007. god.
BOKS: ?Zlatna rukavica?
U Jagodini je ju?e, finalnim borbama, zavr?ena 51. tradicionalna me?unarodna bokserska revija ?Zlatna rukavica?. Na ovom presti?nom bokserskom nadmetanju u?estvovao je i novopazarski bokser Amel Zejnelovi? u lako te?koj kategoriji boksera te?ine do 91 kilograma.U finalu bolji od njega bio je Milo? Cvetkovi? koji je, prema elektronskom merenju, zadao ?est kvalitetnih udaraca vi?e u kona?nom zbiru 27:21.
?Zlatnu rukavicu? je ,odlukom tro?lanog ?irija u ?ijem sastavu su bili Tadija Ka?ar, Dragan Konovalom i Milivoje Labudovi?, osvojio Ljubomir Marjanovi? ?lan bokserskog kluba Radni?ki iz Kragujevca.
Odlukom komesara za takmi?enje Prve ?Telekom? lige Srbije sve utakmice XV kola sem me?eva Radni?ki Ni?-Sevojno i Vlasina ?Metalac odlo?ene su do daljnjeg zbog lo?ih vremenskih prilika.
Termin odigravanja ovih utakmica, me?u kojima je i utakmica Rad-Novi Pazar, jo? nije utvr?en. Izvesno je da to ne?e biti ove srijede.
- U subotu i nedjelju su na redu utakmice XVI kola ali ?e se na?i termin odigravanja ovih sedam utakmica XV kola - poru?uje sekretar Udru?enja klubova Prve lige Andreja Anti?.
Rukometa?i Novog Pazara su, te?e nego ?to se o?ekivalo, ostvarili novi trijumf u u utakmici devetog kola Druge rukometne lige grupa Jug protiv ekipe Mokra Gora.Iako su najve?im dijelom utakmice rukometa?i Novog Pazara imali vodstvo, u pojedinim trenucima i jedanest golova u svoju korist, dopustili su u poslednjih osam minuta me?a da gosti iz Mokre Gore opasno zaprijete i primaknu se na samo tri gola razlike. To su, naravno, bili trenuci kada je ?ef struke doma?ih Jugoslav Rami? davao priliku mla?im rukometa?ima da zaigraju.
Na kraju 33:29, deveti uzastopni trijumf rukometa?a Novog Pazara u jesenjem dijelu prvenstva.
KARATE
Karate klub ??ampion? je u subotu u Beogradu u?estvovao u zavr?nici prvenstvenih takmi?enja Prve seniorske nacionalne ?A? karate lige Srbije.
Poslije zanimljivih me?eva, karate klub ??ampion? u sastavu: Ze?irovi?, ?abanovi?, Smajovi?, Ali?, Hamidovi?, Cokovi? i trener i kapiten tima Rifat Mujanovi? , osvojio je tre?e mesto iza Partizana i Radni?kog iz Beograda ali ispred dva renomirana tima Poleta iz Beograda i Radni?kog iz Kragujevca.
Ovim usje?nim subotnjim nastupom karate klub ??ampion? je pokazao da je tim koji u?iva veliki ugled i da je tre?e mjesto, izvojevano sopstvenim takmi?arskim kadrom, u jednoj ovako kvalitetnoj ligi podstrek za jo? ve?e uspjehe ovog kluba u narednoj takmi?arskoj sezoni.
ODBOJKA
Odbojka?ice Novog Pazara se ove nedjelje u Sali Ekonomske ?kole sa po?etkom u 12 ?asova, u okviru sedmog kola Me?uokru?ne lige Kraljevo, igrale protiv ekipe Zve?an.
Doma?e odbojka?ice su ostvarile i ?esti trijumf u dosad odigranih sedam prvenstvenih kola.Za novi prvenstvenu pobjedu odbojka?icama Novog Pazara je trebalo samo 35 minuta efektivne igre.Kona?nih i ubjedljivih 3:0, po setovima: 25:6,25:7 i 25:11.
Utakmica odbojka?a Novog Pazara koju su ove nedjelje , u okviru VII kola Druge odbojka?ke lige Srbije, trebali igrati na svom parketu u Sali Ekonomsko-trgovinske ?kole protiv ekipe FAP Livnica iz Prijepolja, odlo?ena je za srijedu.
Juniorski sastav odbojka?kog kluba Novi Pazar je ostvario novu pobjedu na gostovanjima. Ovoga puta u Kru?evcu savladana je doma?a ekipa ?Antena? rezultatom 3:1 u setovima.
Ko?arka?i Novog Pazara su u subotu, u okviru sedmog kola Prve srpske lige, u ?a?ku igrali protiv doma?e ekipe Mladosti.Nakon dosta uzbu?enja i odli?ne igre ko?arka?i Mladosti su uspeli da ostvare pobjedu sa deset ko?eva razlike. Rezultat:98:88 za ko?arka?e Mladosti.
Novopazarska Jo?anica u sand?a?kom derbiju 28. novembra igra na svom terenu protiv ekipeTutina .
Sve ostale utakmice XVII kola Zone Morava odlo?ene su za srijedu.
Fudbaleri Sloge iz Sjenice se u Po?egi sastaju sa doma?om Slogom u derbi me?u ekipa iz gornjeg dijela tabele.
Ra??anski fudbalski klub Bane igra u Belo?evcu me? protiv Poleta.
Povodom 20. novembra Dana Sand?aka utakmice Tre?eg kola ?kolske lige u odbojci za djevoj?ice bi?e odigrane u srijedu 21. novembra sa po?etkom u 11 ?asova a sastaju se :
O? Rifat Burd?ovi? Tr?o ?O? JJ Zmaj
O? Stefan nemanja ? O? Bratstvo
O? Vuk Karad?i?-O? Desanka Maksimovi?
Tre?e kolo u konkurenciji dje?aka igra se u ?etvrtak 22. novembra tako?e u 11 ?asova. Doma?in Tre?eg kola je O? ?Bratstvo?.
Inf.slu?ba SS Novi Pazar
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #10 :
26 Kasım 2007, 09:10:51 »
Odlukom komesara za takmi?enje Prve ?Telekom? lige Srbije ,sve utakmice ove lige ?e, zbog me?a reprezentacije Srbije protiv Kazahstana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, biti odigrane u nedelju.
Tako ?e fudbaleri Novog Pazara na svom terenu, u nedjelju, sa po?etkom u 13 ?asova igrati utakmicu XVI kola protiv ekipe Mladost iz Apatina.
Rukometa?i Novog Pazara se u nedjelju, sa po?etkom u 18 ?asova u Zaje?aru, u okviru X kola Druge rukometne lige grupa Jug ,sastaju sa istoimenim doma?im timom, jednim od pretendenata na najvi?i plasman.
Kvalitet je svakako na strani rukometa?a Novog Pazara ali rukometa?i Zaje?ara sigurno ra?unaju na prednost doma?eg terena i podr?ku svojih navija?a.
ODBOJKA
Odbojka?ice Novog Pazara se ove nedjelje u okviru osmog kola Me?uokru?ne lige Kraljevo, u Aleksandrovcu sastaju sa doma?om ?upom.Nakon ?to su u sedmom kolu ekspresno, za samo 35 minuta igre, sa svog parketa po?istile ekipu Zve?an, i u Aleksandrovac izabranice Vezire ?upi? putuju optimisti?ki raspolo?ene uvjerene u trijumf.
Odbojka?i Novog Pazara se ove subote u Gra?cu, u okviru osmog kola Druge odbojka?ke lige sastaju sa doma?im istoimenim timom.
Juniorski sastav odbojka?kog kluba Novi Pazar se u nedjelju na svom parketu u Sali Ekonomsko trgovinske ?kole sa po?etkom u 15 ?asova sastaje sa ekipom Ribnica iz Kraljeva.Nakon odli?ne igre i pobjede na gostovanju u Kru?evcu nad favoritovanom ekipom ?Antene? sa 3:1 u setovima, novopazarski juniori o?ekuju da ?e i u me?u sa vrlo jakom Ribnicom ostvariti povoljan rezultata.
Ko?arka?i Novog Pazara se u subotu, sa po?etkom u 17 ?asova,na svom parketu u Hali sportova sastaju sa ?etvrtoplasiranom ekipom na tabeli, ekipom Ko?arka?kog kluba Ni? iz istoimenog grada.
Novopazarska Jo?anica se u okviru XVIII kola Zone Morava ove nedelje, sa po?etkom u 13,30 ?asova, u Zubinom Potoku sastaje sa doma?om ekipom Partizan iz Kosovske.
FUDBAL: Mla?e selekcije
Fudbaleri podmladka fudbalskog kluba Novi Pazar u utorak u Lu?anima sa po?etkom u 13 ?asova igraju utakmicu poslednjeg redovnog kola Omladinske lige fudbalskog saveza region Zapadne Srbije protiv doma?e Mladosti a zaostali susret protiv Bana igraju u ?etvrtak, 29. novembra, na svom terenu.
Kadeti fudbalskog kluba Novi Pazar tako?e u ?etvrtak igraju zaostalu utakmicu protiv ekipe FAP iz Priboja.
Pioniri fudbalskog kluba Novi Pazar u utorak u Aran?elovcu igraju me? protiv doma?e ?umadije a na svom terenu u ?etvrtak igraju zaostalu utakmicu protiv ra??anskog Bana.
Inf.slu?ba SS Novi Pazar
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #11 :
27 Kasım 2007, 12:55:14 »
26.novembar 2007. god.
U utakmici XVI kola Prve lige ?Telekom? Srbije fudbaleri Novog Pazara su ju?e na svom stadionu rezultatom 2:1 izgubili od gostuju?e apatinske Mladosti.
Navalni tandem gostiju Karamati?-Pe?i? bio je nazaustavljiv. Prvo je centarfor gostiju u 33. minutu igre doveo svoj tim u vodstvo, da bi u 61. nad njim golman Prtinac na?inio prekr?aj u svom ?esnestercu, zaradio crveni karton a kapiten gostiju Medi? sigurno pogodio za vodstvo od 2:0. Do kraja utakmice fudbaleri Novog Pazara su napadali ali bez ve?eg uspjeha. U 88. minutu igre korner sa desne strane za doma?i tim izvodi Re?, u gu?vi pred golom gostiju, lopta poga?a Trtovca u le?a i zavr?ava u mre?i gostiju.Kona?nih i za ljubitelje fudbala u Novom Pazaru poni?avaju?ih 2:1 za Mladost.
Rukometa?i Novog Pazara su na gostovanju u Zaje?aru u me?u protiv istoimene ekipe do?ivjeli prvi poraz u dosada?njih deset prvenstvenih kola. Pobjeda doma?ina 26:25 govori o uzbudljivom me?u kojega je odlu?io dosu?eni sedmerac za Zaje?ar u poslednjim sekundama utakmice.
Klju? poraza novopazarskih rukometa?a le?i u ?injenici da su u ovu utakmicu u?li suvi?e le?erno, pomalo potcenjuju?i protivnika uspavani pobjedama u devet predhodnih kola.Na drugoj strani, ne toliko gostoljubivi, doma?i rukometa?i su igrali na ivici korektnog ali borbeno i na pobjedu ?to im se, uz obilatu pomo? arbitarskog para Kusalo-Marinkovi?, na kraju i isplatilo u me?u protiv lidera na tabeli rukometa?a Novog Pazara.
ODBOJKA
Odbojka?ice Novog Pazara su ove nedjelje u okviru osmog kola Me?uokru?ne lige Kraljevo u Aleksandrovcu u me?u sa doma?om ?upom do?ivjele i svoj drugi poraz u dosada?njem toku prvenstva. Odbojka?ice ?upe su bile ubjedljive i sa 3:0 u setovima savladale favorizovane go??e iz Novog Pazara.
Odbojka?i Novog Pazara su u subotu gostovali u Gra?cu, u okviru osmog kola Druge odbojka?ke lige gdje su igrali sa doma?im istoimenim timom.Nekompletan sastav gostiju do?iveo je ubjedljiv poraz rezultatom 3:0 u setovima.
Juniorski sastav odbojka?kog kluba Novi Pazar je u nedjelju, na svom parketu, u Sali Ekonomsko - trgovinske ?kole igrao sa ekipom Ribnica iz Kraljeva.Osokoljeni pobjedom na gostovanju u Kru?evcu nad favorizovanom ekipom ?Antene? sa 3:1 u setovima u pro?lom kolu , novopazarski juniori su optimisti?ki raspolo?eni u?li i u me? sa ekipom Ribnice. Nastavljaju?i pobjedni?ku seriju, u odli?noj odbojka?koj predstavi, juniori Novog Pazara su rezultatom 3:1 u setovima savladali gostuju?i tim.
Ko?arka?i Novog Pazara su u subotu od 17 ?asova na svom parketu u Hali sportova igrali derbi me? sa ?etvrtoplasiranom ekipom na tabeli, ekipom Ko?arka?kog kluba Ni? iz istoimenog grada.Pravi derbi koji je nakon regularnog toka zavr?en rezultatom 77:77, da bi tek nakon produ?etka doma?i ko?arka?i stigli do pobjedonosnih 92:86. Najefikasniji ko?arka? na parketu hale sportova, u svom opro?taju od doma?ih ljubitelja ko?arke, i ovoga puta bio je Fahrudin ?ulovi? sa 31 postignutim ko?em,koji ?e ve? od narednog me?a braniti boje Svislajon liga?a Ni?kog Ergonoma.
Fudbaleri novopazarskog zona?a Jo?anice su se u okviru XVIII kola Zone Morava u nedelju, sa po?etkom u 13,30 ?asova, u Zubinom Potoku sastali sa doma?om ekipom Partizan iz Kosovske Mitrovice. Sve do 90. minuta igre fudbaleri Jo?anice su imali vodstvo od 2:1, kada je Dogand?i? izjedna?io i postavio kona?an rezultat 2:2.Bez obzira na rezultat, o?tru igru i pritisak koji su fudbaleri Partizana tokom trajanja me?a vr?ili na glavnog arbitra Popadi?a, raduje ?injenica da su fudbaleri i stru?ni ?tab Jo?anice bili izvanredno i prijateljski primljeni i do?ekani od strane uprave Partizana.
Sloga iz Sjenice je igrala tako?e nerje?eno u Ljubi?u protiv doma?eg Poleta, rezultat je bio 3:3.Dramati?na utakmica na stadionu u Slatini u kojoj su doma?i nakon prvih 45. minuta igre imali vodstvo od 3:0. Me?utim u drugom poluvremenu Sjeni?ani se bude i zahvaljuju?i dvostrukom strijelcu i najboljem igra?u ove utakmice Mirsadu Kari?iku i D?anovi?u sti?u do izjedna?enja.
Fudbaleri Tutina bele?e jo? jednu, istina minimalnu, ali vrijednu pobjedu na svom terenu. Rezultatom 1:0 savladali su Erdogliju.
Ra??anski Bane je jo? jedanput razo?arao svoje navija?e igrao jalovo i neubjedljivo na svom terenu.U me?u sa Poletom iz Trbu?ana tek 1:1.
Fudbaleri podmladka fudbalskog kluba Novi Pazar u utorak u Lu?anima sa po?etkom u 13 ?asova igraju utakmicu poslednjeg redovnog kola Omladinske lige fudbalskog saveza region Zapadne Srbije protiv doma?e Mladosti a zaostali susret protiv Bana igraju u ?etvrtak, 29. novembra, na svom terenu.
Kadeti fudbalskog kluba Novi Pazar tako?e u ?etvrtak igraju zaostalu utakmicu protiv ekipe FAP iz Priboja.
Pioniri fudbalskog kluba Novi Pazar u utorak u Aran?elovcu igraju me? protiv doma?e ?umadije a na svom terenu u ?etvrtak igraju zaostalu utakmicu protiv ra??anskog Bana.
Inf.slu?ba SS Novi Pazar
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #12 :
29 Kasım 2007, 12:02:56 »
SPORT-VIJESTI-MEDIJSKIM KU?AMA
29. novembar 2007. godine
Prvi golovi, prvi bodovi i prva pobjeda fudbalera Novog Pazara na gostovanjima u dosada?njih XVI odigranih prvenstvenih kola u Prvoj ?Telekom? ligi Srbije.Izabranici Seudina Huseinovi?a savladali su ekipa Rada ju?e na Banjici rezultatom 3:2.
Nakon fijaska u me?u sa apatinskom Mladosti na svom terenu malo ko je o?ekivao da ?e u me?u protiv Rada fudbaleri Novog Pazara u?initi i?ta vi?e od ?asnog poraza pogotovu nakon 2:1 koliko je bilo na kraju prvog poluvremena.Da je lopta okrugla i da nikada do kraja ne?emo uspjeti da dosegnemo do ?udi novopazarskih fubalera pokazalo je drugo poluvreme ovog me?a kada su za samo 60 sekundi sru?ili gra?evinare i od planiranih gubitnika pretvorili se u velike pobjednike.Golove za Novi Pazar su postigli Alivodi? u 8., Gurdijeljac u 46. i Uki? u 47. minutu igre.Ina?e fudbaleri Sand?a?kog prvoliga?kog tima ju?e su u svom prvom trijumfu na gostovanjima u dosada?njem toku prvenstva nosili dresove koji su dar goispo?ice Sibel Akova urednice sajta Sand?ak-Bosna u Istanbulu i Udru?enja sand?aklija koji ?ive u Turskoj.
Ju?e su odigrane i utakmice zaostalog XV kola Zone Morava. Fudbaleri Jo?anice i Tutina su igrali sand?a?ki derbi na stadionu ??air? u Tutinu u kojem su doma?i fudbaleri igrali za nijansu sigurnije, poveli sa 1:0 u prvom poluvremenu i znala?ki, do kraja utakmice, sa?uvali taj rezultat uprkos brojnim prilikama koje su stvorili mladi fudbaleri Jo?anice.
Sjeni?ka Sloga je do?ivjela te?ak poraz na gostovanju u Po?egi.Bez Mirsada Kari?ika Sloga je djelovala kao glineni golub ?to su doma?i fudbaleri znala?ki iskoristili.Krajnjih 4:1 za Slogu iz Po?ege alarm su za Sjeni?ane da se u preostala dva me?a sa Vodoja?om i u?i?kim Jedinstvom putevima, na svom terenu, probude i zaigraju onako dobro kako su igrali ve?inu utakmica jesenjeg dijela prvenstva.
Fudbaleri Bana prekinuli lo?u tradiciju u me?evima sa ekipama iz Kragujevca. U me?u protiv Partizana iz Belo?evca Bane je do boda do?ao u poslednjim minutima utakmice kada je Stevanovi? postigao pogodak za izjedna?enje 2:2.
Inf.slu?ba SS Novi Pazar
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #13 :
01 Aralık 2007, 00:44:23 »
SPORT- VIJESTI-MEDIJSKIM KU?AMA
30. NOVEMBAR 2007.god.
Fudbaleri Novog Pazara se u poslednjem, XVII kolu, Prve ?Telekom? lige Srbije u subotu sa po?etkom u 13 ?asova u Gornjoj varo?i sastaju sa ekipom Zemuna koja,kao jedno od najve?ih razo?aranja jesenjeg dijela prvenstva, sa osvojenih 12 bodova trenutno zauzima ?esnesto mjesto na tabeli. Me?utim ni Novi Pazar nije daleko ali je utisak o igrama ovog kluba u jesenjem dijelu prvenstva a pogotovu na gostovanjima popravljen iznenadnom pobjedom nad Radom.
Eventualna pobjeda fudbalskom klubu Novi Pazar bi donijela donekle miran zimski san i ?vrstu poziciju mladom ali i hrabrom stru?njaku Seletu Huseinovi?u uz, naravno, neizbje?an igra?ki kadrovski remont u zimskom prelaznom roku. Zemunu je pobjeda tako?e neophodna iz hiljadu i jednog razloga a najva?niji su svakako popravljanje imid?a posrunolog, nekada superliga?kog, tima i naravno bodovi neophodni u borbi za opstanak.
Motiva, dakle, na pretek i za jedne i za druge u obostrano va?nom me?u.
U okviru XI kola Druge rukometne lige grupa JUG rukometa?i Novog Pazara se u subotu, sa po?etkomu 19 ?asova, na svom parketu u Hali sportova sastaju sa ekipom Metalac iz Kraljeva. Rukometni klub Novi Pazar lider rukometnog Juga sa 18 osvojenih bodova,ostvarenih devet pobjeda i samo jednog poraza uz gol razliku +92 u me? sa Metalcem ,koji zauzima jedanesto mjesto na tabeli , ulazi kao favorit.
Sve osim pobjede novopazarski rukometa?a u ovom me?u je misaona imenica.
KO?ARKA: Prva Srpska liga
Ko?arka?i Novog Pazara bez trenera i najboljeg igra?a Fahrudina ?ulovi?a, koji je potpisao dvogodi?nji ugovor sa Svislajon liga?em Ergonomom iz Ni?a, putuju u Aleksinac na me? IX kola Prve srpske liga sa doma?im Ko?arka?kim klubom ?Napredak?.Utakmica se igra u subotu sa po?etkom u 17 ?asova.
KO?ARKA: Turnir ?Novi Pazar 2007.?
Ko?arka?ki turnir ?Novi Pazar 2007.? ?iji je Generalni pokrovitelj Op?tina Novi Pazar a organizatori Sportski savez, Sportski centar i ko?arka?ki klub ?Pazar-Exit? u konkurenciji kadeta i juniora ne?e biti odr?an ovoga vikenda zato ?to su predstavnici selekcija ?kole ko?arke ?Majkl D?ordan? iz Zenice koje su i pro?le godine igrale na Turniru u Novom Pazaru, zbog prvenstvenih obaveza, zamolili da se termin odr?avanja Turnira ?Novi Pazar 2007.? pomeri za desetak dana.
ODBOJKA:
Deveto prvenstveno kolo igraju i odbojka?ice Novog Pazara.
Jedini novopazarski ?enski sportski kolektiv se u nedjelju u Sali Ekonomsko-trgovinske ?kole, sa po?etkom u 12 ?asova, u kom?ijskom derbiju, sastaje sa ekipom Bane iz Ra?ke.
Odbojka?i Novog Pazara u nedjelju, sa po?etkom u 15 ?asova, tako?e u Sali Ekonomsko-trgovinske ?kole u okviru Desetog kola Druge odbojka?ke lige, igraju derbi me? sa liderom na tabeli, do sada ne pora?enom ekipom Crnokosa iz Kosjeri?a.
Kadeti odbojka?kog kluba ? Novi Pazar-Junior?, koje trenira Suad ?ilovi?, se u nedjelju u Tutinu, u okviru Desetog kola Me?uokru?ne lige Kraljevo, u sand?a?kom derbiju, sa po?etkom u 18 ?asova u Sali tutinske gimnazije sastaju sa doma?im timom ?Dalas_Tutin?.
U evropskim predkvalifikacijama za Olimpijske igre2008. godine u Pekingu u italijanskom gradu Katanji reprezentacija Italije je savladala reprezentaciju Crne Gore rezultatom 3:0 u setovima. Najbolji u poraztu reprezentacije Crne Gore bili su novopazarski odbojka?i Mladen Majdak i Hamza Zatri?.
Fudbaleri novopazarskog zona?a se u nedjelju u opra?taju od svoje publike u jesenjem dijelu prvenstva Zone Morava sa po?etkom u 13 ?asova na Gradskom stadionu sastaju sa ekipom Polet iz Ljubi?a.
BOKS: Liga ?umadijskog saveza
Bokseri oba novopazarska bokserska kluba ?Novi Pazar? i ?Mladost?u subotu, sa po?etkom u 12 ?asova, u sportskoj dvorani u Jagodini boksuju me?eve X kola Lige ?umadijskog saveza.
Podmladak fudbalskog kluba Novi Pazar ju?e je na stadionu u ?utenovcu, u kom?ijskom derbiju odlo?enog XVII kola Omladinske lige Fudbalskog saveza Region Zapadna Srbija rezultatom 2:1 savladao ekipu Bana iz Ra?ke.Golove za doma?i tim postigli su Ibrahimovi? i Vusljanin.
Novopazarski kadeti tako?e ju?e u jo? jednom regionalnom derbiju pogocima Bogu?anina i Sadovi?a pobijedili vr?njake ekipe FAP iz Priboja.
Pioniri fudbalskog kluba Novi Pazar su ju?e na stadionu u ?utenovcu podijelili bodove sa vr?njacima iz kom?ijskog Bana iz Ra?ke.Rezultat 1:1.
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Rane Moje
------Uye Bilgileri
Yönetici
Tesekkur
Durumum:
«
Yanıtla #14 :
03 Aralık 2007, 12:48:11 »
SPORT- VIJESTI-MEDIJSKIM KU?AMA
03. DECEMBAR 2007.god.
Fudbaleri Novog Pazara su se u poslednjem XVII kolu jesenjeg dijela prvenstva Prve ?Telekom? lige Srbije u subotu u Gornjoj varo?i sastali sa ekipom Zemuna.U derbiju za?elja nije bilo golova. Osvojeni bod svakako je vi?e po mjeri Novopazaraca jer su fudbaleri Zemuna napadali, imali inicijativu, stvarali ?anse ali ?to zahvaljuju?i svojoj nespretnosti ?to bravuroznim odbranama Damira Be?irovi?a na kraju je ostalo 0:0. Do boda u me?u sa nekada?njim eks superliga?em fudbalere Novog Pazara svojim bodrenjem nosilo je i oko pedesetak najvatrenijih navija?a.Fudbalski klub Novi Pazar je tako u?ao u mini seriju bez poraza na gostovanjima ?to je posebno zna?ajno i ohrabruju?e. Igra?kih kadrovskih promjena ?e sigurno biti u zimskom prijelaznom periodu ?to se trenera ti?e Sele Huseinovi? je pokazao da mo?e da vodi ovu mladu ekipu i da su zajedno spremni i za podvige.Na potezu je Uprava novopazarskog prvoliga?a.
Evo i ostalih rezultata XVII kola: Radni?ki (N-?SK Pivara 1:0; Rad-Srem 4:1;Mladost (A)-Sevojno 1:1;Hajduk-Jagodina 1:0;Vlasina-Mladenovac 1:1;Javor Habitfarm-Novi Sad 2:0;Vo?dovac ? Metalac 3:1;Radni?ki (P) ?BSK 0:2. Na tabeli vodi ekipa Javora koja ima I utakmicu manje aekipa Novog Pazara ?e prezimiti na 14 mjestu sa osvojenih 19 bodova.
U okviru XI kola Druge rukometne lige grupa JUG rukometa?i Novog Pazara su u subotu, sa po?etkomu 19 ?asova, igrali na svom parketu u Hali sportova sa ekipom Metalac iz Kraljeva. Kao ?to smo i najavili rukometa?i Novog Pazara su bili apsolutni favorite u me?u protiv Metalca, bilo je samo pitanje sa kolikom ?e razlikom slaviti doma?i rukometa?i. Kona?nih 42:22 u korist rukometa?a Novog Pazara najbolje pokazuje kakav je bio odnos snaga na parketu novopazarske hale sportova
Valja napomenuti da je Jugoslav Rami?, trener doma?eg tima, pru?io ?ansu i mla?im rukometa?ima Arifovi?u, Muj?inovi?u i Dugopljcu da ostvare zna?ajnu minuta?u i postignu ukupno sedam golova. Rukometni klub Novi Pazar je prvi na tabeli sa 20 osvojenih bodova ( deset pobjeda i samo jedan poraz), Sloga sa 19 bodova je druga a Vlasotince sa 17 tre?e.
Bane iz Ra?ke je na svom parketu savladao Trep?u rezultatom 26:23 i trenutno je na sedmom mjestu sa 11 osvojenih bodova.
Rukometa?i Sjenice koji se takmi?e u Kvalitetnoj ligi Srbije kao doma?ini su igrali u Ivanjici protiv rukometa?a Arilja koji su slavili u ovom me?u rezultatom 31:23. Ovaj poraz je ekipu Sjenice potisnuo na ?etvrto mjesto na tabeli.
KO?ARKA: Prva Srpska liga
Ko?arka?i Novog Pazara su se u IX kolu Prve srpske lige u Aleksincu sastali sa doma?iom ekipom Napredak Maksi Ko.Vrlo uzbudljivo prvo poluvrijeme donijelo je prednost ko?arka?ima Novog Pazara 42:41. Ni?ta manje uzbu?enja nije bilo i u drugom poluvremenu u kojem su doma?i ko?arka?i imali vi?e koncentracije i sigurniju ruku i na kraju uspjeli da savladaju goste iz Novog Pazara rezultatom 85:77.
ODBOJKA:
Odbojka?ice Novog Pazara su se u poslednjem, devetom, kolu jesenjeg dijela prvenstva Me?uokru?ne odbojka?ke lige Kraljevo na svom parketu u sali Ekonomsko-trgovinske ?kole, u nedjelju, sastale, u kom?ijskom derbiju, sa ekipom Bane iz Ra?ke.
Izabranice Vezire ?upi? su igrale sigurno, dominiraju?i u svim elementima odbojka?ke igre i ubjedljivo, rezultatom 3:0 u setovima, savladale odbojka?ice Bana i tako stigle do sedme svoje prvenstvene pobjede. Va?no je re?i da zimsku pauzu treba iskoristiti da se pokrenu sve strukture koje se bave sportom i brinu o njemu da se odbojka?icama Novog Pazara omogu?i vi?e od jednog termina nedjeljno za treninge.
Odbojka?i Novog Pazara su u nedjelju u Sali Ekonomsko-trgovinske ?kole u okviru Desetog kola Druge odbojka?ke lige, do?ekali lidera na tabeli ekipu Crnokose iz Kosjeri?a.
Nakon blijede i neuvjerljive igre doma?ih na startu utakmice na semaforu je stajalo 2:0 u setovima za goste. I kada se ?inilo da ?e odbojka?i iz Kosjeri?a lako do nove pobjede kao da su se doma?i odbojka?i prenuli, oslobodili gr?a u kojem su bili, zaigrali mnogo bolje i anga?ovanije i do?li do izjedna?enja 2:2. U taj breku gosti sigurniji i sa 15:10 pobe?uju u 5 setu za kona?nih 3:2.
Kadeti odbojka?kog kluba ? Novi Pazar-Junior?, koje trenira Suad ?ilovi?, su se u nedjelju u Tutinu, u okviru Desetog kola Me?uokru?ne lige Kraljevo, u sand?a?kom derbiju, sastali sa doma?im timom ?Dalas_Tutin?.Poslije dosta uzbu?enja, odli?ne odbojke, mladi novopazarski tim je slavio rezultatom 3:2. Novopazarski kadeti koji se takmi?e u seniorskoj ligi a u ?ijem sastavu su Zatri?, Hamzagi?, Biberovi?, Hamidovi?, ?arac, Bori?i?, Kurta?inovi?, Drekovi?, Ni?iforovi?, Kolakovi?, Zukovi? i Jeki? predstavljaju sjajnu generaciju i igraju sve bolje i sigurnije.
Fudbaleri novopazarskog zona?a Jo?anice su se u nedjelju oprostili od svoje publike u jesenjem dijela prvenstva utakmicom poslednjeg devetnestog kola protiv Poleta iz Ljubi?a.
U sumornu fudbalsku jesen Jo?anice utopio se i nerje?en rezultat protiv Poleta 2:2.Iako su gosti sve do devedesetog minuta imali minimalno vodstvo stalni ataci fudbalera Jo?anice urodili su plodom i nakon ?to je u svom ?esnestercu neko iz odbrane gostiju igrao rukom sa bijele ta?ke siguran je bio Uki?.
Stru?nom ?tabu Jo?anice predstoji ozbiljan rad da se ugled novopazarskog zona?a u zimskoj pauzi dovede do odgovaraju?eg nivoa kako bi smo na prolje?e vidjeli jednu novu Jo?anicu kojoj svakako nije mjesto na za?elju tabele Zone Morava ni po kvalitetu igra?kog kadra, ni po borbenosti i ?elji koju su prikazali mladi fudbaleri ovog tima, niti po bogatoj tradiciji koju ovaj klub ima.
Najbolji sand?a?ki tim u Zoni Morava Sjeni?ka Sloga na svom je terenu rezultatom 3:1 savladala ekipu Vodoja?e.Iako su gosti poveli ve? u sedmom minutu utakmice da stvari do?u na svoje pobrinuo se kapiten Sloge i najbolji igra? na ovoj utakmici i jedan od najboljih igra?a lige Mirsad Kari?ik koji je het trikom potopio Vodoja?u.Sloga je sa 29 osvojenih bodova zauzela osmo mjesto na kraju jesenjeg dijela prvenstva.
Ekipa Tutina nastavlja seriju utakmica bez poraza. U me?u u Mr?ajevcima protiv favorizovanog Orlovca fudbaleri Tutzina su uspjeli da u 89. minutu igre, preko Hota ,stignu do izjedna?enja i odnesu veliki bod iz Mr?ajevaca.Fudbaleri Tutina su u jesenjem dijelu prvenstva osvojila 24 boda i zauzeli 14. mjesto na tabeli. Sa istim brojem bodova takmi?enje u jesenjem dijelu zavr?ava i Bane iz Ra?ke koji je u poslednjem kolu do?iveo poraz u Priboju od lidera na tabeli FAP-a.
BOKS: Liga ?umadijskog saveza
Bokseri oba novopazarska bokserska kluba ?Novi Pazar? i ?Mladost?su u subotu u Jagodini boksovali me?eve X predposlednjeg kola Lige ?umadijskog saveza.Polovi?an uspjeh i jednih i drugih. Pred poslednje XI kolo boksreski klub Novi Pazara zauzima drugo mjesto na tabeli mjesto ispod njih je ekipa Bokserskog kluba Mladost.
U zaostaloj utakmici Omladinske lige fudbalskog saveza Regiona Zapadna Srbija, podmladak fudbalskog kluba Novi Pazara je na svom terenu u ?utenovcu rezultatom 2:0 pobjedio vr?njake ekipe Mladost iz Lu?ana.Strelci za doma?i tim su bili Ibrahimovi? i Red?ovi?. Novopazarske fudbalske nade su na kraju jesenjeg dijela prvenstva zauzele tre?e mjesto na tabeli uz napomenu da su ?ak 11 utakmica igrali na strain a samo pet na doma?em terenu.
Izabranike proslavljenog novopazarskog fudbalera Ismeta Ugljanina na prole?e o?ekuje obrnuta situacija-11 puta ?e biti doma?ini a pet utakmica ?e igrati kao gosti. To nam daje nadu da vjerujemo da ?e ova sjajna generacija pazarovog podmladka na prolje?e igrati jednu od najva?nijih uloga za plasman u vi?i rang takmi?enja.
BICIKLIZAM:
Biciklisti?ki savez Srbije organizovao je od 28. novembra do 2. decembra kamp talenata na ?arapi?evom brestu na Avali za najperspektivnije takmi?are u drumskom i planinskom biciklizmu na kojem su u?estvovali i najperspektivniji novopazarski biciklisti u konkurenciji mla?ih kadeta, kadeta i juniora.
U stru?nom ?tabu koji je rukovodio radom u kampu bio je i trener biciklisti?kog kluba Novi Pazar Hazbija Huki? koji je naglasio da je izuzetno zadovoljan organizacijom i tokom trajanja kampa ?iji je osnovni cilj bio fokusiranje pa?nje na biciklisti?ke talente i posebno one koji ?e nositi dres reprezentacije.
Od novopazarskih mladih takmi?ara posebnu pa?nju na sebe su skrenuli D?ejlan Huki? u konkurenciji mla?ih kadeta i Adnan Muratovi? i Fahir Ramovi? u kadetskoj konkurenciji.
Fehim Kari?ik
Heroj
ranemoje@bosnakforum.com
;
ranemoje@hotmail.com
Sayfa: [
1
]
2
3
4
Yukarı git
Yazdır
BOŞNAK FORUM
>
Bosnjacki Forum
>
Sports
(Moderatör:
Alınacak
) > Konu:
Sport - Vijesti
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Forum Hakkında
=> Vizyonumuz&Misyonumuz
=> Boşnak Forum Kuralları
=> Boşnak Forum Rehberi \ Kullanma Kılavuzu
=> Boşnak Forum Duyuruları&Etkinlikleri
=> Önerileriniz ve Şikayetleriniz
=> Arşiv
Mesaj Panomuz
=> Yeni Üyelerimiz Hoşgeldiniz. \ Dobro Dosli.
=> Kutlamalar&Özel Günler&Temenniler
Bosnjacki Forum
=> Vjesti
=> Kultura
=> Muzika
=> Zabava
=> Sports
=> Sve Ostalo
Balkan Postası
=> Balkanlardan Haber Var...
=> Aylık Balkan Raporu & Araştırmalar & Makaleler
=> Balkanlarda Diplomasi
=> Balkanlardan Kültür ve Sanat
=> Balkanlarda Bilim ve Teknoloji
=> Balkanlarda Ekonomi&İş Dünyası
=> Balkanlarda Spor
Tarih
=> Bosna&Sancak Tarihi
=> Türk&Dünya Tarihi
=> Türkiye ve Dünyada Yaşayan Halklar
=> Mitoloji
Tarihi Kişilikler
=> Mustafa Kemal ATATÜRK
=> Josip Broz TİTO
=> Alija İZETBEGOVİÇ
=> Biyografiler
Balkan Coğrafyası ve Kültürü
=> Balkan Coğrafyası
=> Balkan Kültürü
Boşnaklar Hakkında
=> Boşnak Adet ve Gelenekleri
=> Boşnak Edebiyatı
===> Boşnak Yazarlar&Şairler
=> Boşnak Müziği
=> Boşnak Yemekleri
=> Türkiyeli Boşnaklar
Bosnakça Dili
=> Boşnakça Dili
=> Boşnakça Atasözleri Ve Deyimler
=> Boşnaklar İle İlgili Yayınlar
Boşnak Forum Kültür ve Sanat
=> Edebiyat
===> Türk Edebiyatı
===> Dünya Edebiyatı
===> Ünlü Şairler&Ozanlar
=> Radyo&TV&Sinema
=> Müzik
=> Resim
=> Sahne Sanatları:Tiyatro&Dans&Bale
=> Kültür ve Sanat İle İlgili Haberler
=> Felsefe&Psikoloji&Sosyoloji
Kadınlar Kulübü
=> Boşnak Gelini
=> Güzellik&Sağlık
=> Kadınların Çalışma ve Sosyal Yaşamda Rolü ve Önemi
=> Kadının Aile Hayatındaki Rolü
Eğitim&Öğretim-Kişisel Gelişim-İş Yaşamı&Kariyer
=> Eğitim&Öğretim
===> Dosya indir - Download (Eğitim Öğretim)
===> Üniversiteler&Kampüs Yaşamı
===> Güncel Eğitim Haberleri
===> Sınavlar
=> Kişisel Gelişim
=> İş Yaşamı&Kariyer
=> İnsan Kaynakları&Endüstri İlişkileri
Bilim - Teknoloji - Tasarım -Teknik- İnternet vs.
=> Bilim ve Teknoloji
=> Bilgisayar
=> Mühendislik
=> Motosiklet
=> Otomobil
=> Teknik Bölüm
=> Windows Mobile PDA - Pocket PC
Boşnak Forum Paylaşım Alanım
=> Hobiler&Kolleksiyonlar